Βιοδιασπώμενα μιας χρήσης για επιχειρήσεις – Ζητήστε μας δείγματα

Το 70% των πλαστικών στις παραλίες είναι μιας χρήσης

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα πλαστικά μιας χρήσης;

«Ειδικά στην Ελλάδα ο στόχος της απαγόρευσης των πλαστικών μέχρι το 2021, που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι καθόλου εφικτός. Ευτυχώς ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί το μεγάλο πρόβλημα των πλαστικών στο περιβάλλον. Από το 85% των πλαστικών που βρίσκουμε στις παραλίες, το 70% αφορά τα πλαστικά μίας χρήσης και τα εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία τα οποία στοχεύει η ευρωπαϊκή οδηγία να καταργήσει.

Μπατονέτες, πιατάκια, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, ξυλάκια μπαλονιών πρόκειται να καταργηθούν και για όσα δεν υπάρχει λύση αντικατάστασης, θα μπει τέλος και οι κατασκευαστές τους θα πληρώνουν επίσης ένα ποσοστό για τη διαχείρισή τους» επισήμανε στον Σκάι Κρήτης και την εκπομπή «Πες το κι έτσι» η υπεύθυνη στην Περιφέρεια Κρήτης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Γαλάζιες Νήσοι» Ελένη Καργάκη.

Η συμμετοχή των πολιτών στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης θα είναι καθοριστικής σημασίας.

«Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρεις μελέτες που αφορούν στην παραλία του Αρίνα στο Κοκκίνι Χάνι, την παραλία του Ρεθύμνου δίπλα στο λιμάνι και μία παραλία δίπλα στον Τσούτσουρα καθώς και ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται δίπλα σε αυτές και δέχονται μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Όταν επεξεργαστούμε τα δεδομένα μαζί με τις υπόλοιπες περιοχές που συμμετέχουν, Ρόδο, Μύκονο, Μάλτα, Μαγιόρκα, Κροατία, θα διαμορφωθούν στρατηγικές ενεργοποίησης των πολιτών» συμπλήρωσε.

 

Μάθετε την εναλλακτική στα πλαστικά μιας χρήσης, τα βιοδιασπώμενα προϊόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
×
×

Cart